• GocamperPortugal

Een midweekje met de pubers

Nu Leo een paar weekjes in Nederland zit om daar het camper seizoen op te starten blijf ik met 3 pubers thuis achter. Maar waarom zou ik thuis blijven. Dus de kaart erbij om te kijken waar nog een plekje is wat we nader willen onderzoeken waar corona niet meer zo overheerst... Alpendrinha, net iets onder Fundão.

Daar had ik de vorige keer al even willen kijken, maar zijn we door tijdgebrek niet aan toe gekomen.

Allemaal de pyjama en tandenborstel in de camper, want verder stond de camper al klaar voor vertrek, hond erin en op pad.

Via een mooie route die deels hoog en kaal was met mooie vergezichten, maar ook mooie groene stukken had met pittoreske dorpjes kwamen we bij de mijnen van Panasqueira, het dorpje Cabeço de Pião uit.

De ertsmijnen waren niet meer in werking maar alles stond er nog en was gewoon toegankelijk. We zouden niet zo gauw het terrein opgeklommen zijn, ware het niet dat er een geocache lag en dat betekent dat daar toestemming voor verleent is.

Bij het passeren van de Rio Zêzere hebben we even een frisse duik genomen en ons broodje gegeten en vervolgens zijn we door gereden naar de camingfarm in Alpendrinha.

Deze camperplaats is bij een Aloë Vera kwekerij en heeft ruimte voor meer dan 150 campers. En wij stonden daar alleen. Heerlijk rustig op de enige plek met schaduw die het terrein rijk is. Wel vroeg ik mij af wat er wel niet te zien moest zijn in de omgeving als je zo'n enorme camperplaats hebt.

De volgende dag hebben we ' s ochtends het dorpje Póvoa de Ataleia geweest, de geboorteplaats van de dichter Eugénio de Andrade. Niet dat de naam ons wat zei, maar het dorpje zag er leuk uit en de wandeling ter ere van deze dichter was ook prima te doen.

De wandeling was 5 kilometer en voorzien van gedichten van deze beste man.

s Middags zouden we zwemmen, maar helaas zijn honden niet toegestaan op de praia fluvial in Castelo Novo. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander plekje om te zwemmen. We kwamen wel bij het stuwmeer uit, maar bleek hier geen plekje waar je kon zwemmen. Helaas en zo belanden we in Castelo Branco bij de Decathlon. Dat was in ieder geval een koele plek.

De volgende dag hebben we eerst het plaatsje Alpedrinha bekeken. De deal was dat ik de kids daarna op de praia fluvial zou afzetten en ik me met de hond zelf zou vermaken. Geen probleem want Castelo Novo bleek een leuk oud plaatsje met een kasteel, een schandpaal, meerdere fonteinen en een leuke wandeling langs het water.


Verder was er weinig vertier en leek het er wel uitgestorven. Het enige terrasje wat ik zag was het terrasje bij de praia fluvial. Het voordeel van zo vlak na een lock down weg gaan is wel dat alle toeristische plekken nu rustig zijn waar je anders je tussen mensen door moet wringen.

Na 3 uurtjes rondgezworven te hebben met de hond kwam ik weer bij de kinderen uit. Die waren in middels zwaar verbrand ondanks de fles zonnebrand factor 50 die er door was gegaan. We zijn nog even door gereden en kwamen toen wel bij het stuwmeer uit waar je ook in het water kon. De middag was al weer wat opgeschoven, de zon minder heet, dus toch nog even met de hond het water in.

Vrijdags zat de midweek er al weer op. Veel ruimte om rustig terug te rijden hadden we niet, want de taken voor onze vakantiewoning riepen die middag weer.

Toch kregen we nog even een toegift omdat we waarschijnlijk ergens een afslag hebben gemist. Zo kwamen we langs het meer wat we op de heenweg van boven af zagen liggen, het barragem de Santa Luzia. Aan de kop van het meer, bij de stuwdam was een diepe kloof, het water was helder blauw.

Thuis bleken we "gezinsuitbreiding" te hebben. Er liepen 4 kleine gele donzige bolletjes in ons kippenhok, kuikentjes van de eieren die we een paar weken geleden op een camperplaats hadden gekregen.
22 views0 comments
Contact Us

TEL:

00351 915685895 (PT)

0031 6 49704588 (Nl)

(ook whatsapp)

          

E-MAIL: portugaltravelling@gmail.com

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Reflection
  • Twitter Reflection

Copyright © 2020 - All Rights Reserved - VW Holiday