• GocamperPortugal

Er op uit..


Het weer is hier heerlijk. Afgelopen week had ik de camper alweer klaar gemaakt om op pad te gaan. Helaas werd een heel weekend niet, maar gewoon een dag rondtoeren in ons busje is ook heerlijk. We hoeven niet na te denken over wat er mee moeten nemen, alles voor een picknick is aanwezig in onze camper.


Ons doel was een punt onder in de Serra da Estrela. Maar dat hebben we vandaag niet gehaald. We kwamen onderweg andere dingen tegen die onze aandacht trokken. Ook hadden we gehoopt op een blik op de Serra da Estrela, want afgelopen week was er nog sneeuw voorspeld. Maar ook de bergtoppen hebben we niet gezien.

We zijn naar Arganil gereden en vervolgens via Coja de Serra de Acor in gereden. We kwamen in een omleiding terecht en dit had een heel andere rit tot gevolg dan de bedoeling was. Want het bordje wat de omleiding aankondigde hebben we daarna niet meer gezien.


De weg werd op een gegeven moment onverhard. We dwaalden door de bergen langs verscheidene Xisto dorpjes. Deze dorpjes zijn uit leisteen opgetrokken, bet zo als de dorpjes bij ons in de Serra da Lousã. Alleen zijn deze dorpjes veel donkerder dan bij ons. De leistenenen zijn donkerder en ook de daken zijn van donkere steen gemaakt.


We hebben een plekje boven op de berg gevonden om te picknicken. Een plekje met zon en een windje en een prachtig uitzicht. Een heerlijk plekje voor de Siesta.

Terug zijn we via Fajão en Colmeal terug gereden naar Gois.

Daar kwamen we nog op een praia fluvial (rivierstrandje) terecht bij een oude brug en een Xisto huisjes. We zagen dat hier een mooie wandelroute was van 13 kilometer. Voor deze middag was dat nog een te lang project, maar we komen zeker terug om deze een keer te gaan lopen.
5 views0 comments
Contact Us

TEL:

00351 915685895 (PT)

0031 6 49704588 (Nl)

(ook whatsapp)

          

E-MAIL: portugaltravelling@gmail.com

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Reflection
  • Twitter Reflection

Copyright © 2020 - All Rights Reserved - VW Holiday